Teknik

Konverter svg til png

Submitted by nowak on Thu, 05/11/2017 - 08:35
Forums

Følgende script som du kan gøre via din linux terminal omdanner alle .svg billeder i en mappe til .png billeder. Inkscape har en indbygget batch afspiller, som tilgås via inkscape kommandoen i terminalen. Følgende parametre er anvendt: -w (bredde i pixels), -h (højde i pixels), -D (vælg kun objekter og ikke hele kanvas-billedet).

Video-rotation og tilpasning vertikalt-horisontalt

Submitted by nowak on Thu, 05/11/2017 - 07:47
Forums

Når det er weekend, er der tid til at tage en masse video. Nogle gange optager man horisontalt og andre gange vertikalt. I nogle tilfælde er det umuligt at klippe sammen bagefter, hvorfor det er vigtigt at få opløsningen til at passe.

Denne teknik kan ses anvendt i videoen på HelePlanter.dk, hvor planteguiden bliver roteret, scaleret og ekspanderet, så klippet kan sættes sammen med resten af den horisontale video.

Linux - få adgang som super bruger sudo

Submitted by nowak on Thu, 05/11/2017 - 07:47
Forums

Du kan komme til at smide dig selv ud af dit Linux system, hvis du eksempelvis kommer til at lave et script, der retter rettighederne på /usr/bin/sudo fra at være root:root.

Hvis du udfører samtlige funktioner herunder, får du adgang til sudo. Det garanterer dog ikke, at du får et fuldt funktionsdygtigt system. For at mit system kom op at køre igen, blev jeg nødt til at opgradere til Kubuntu 13.04 Raring Ringtail! Alternativt, kan man forsøge at geninstallere samtlige pakker via dpkg eller Synaptic Package Manager.

Læs og skriv til EXT2/3 - Windows 7

Submitted by nowak on Thu, 05/11/2017 - 07:47
Forums

Jep, den gamle driver, som du plejer at bruge virker ikke i Windows 7. Du skal derfor bruge denne lækre sag: http://www.ext2fsd.com/

Når du åbner programmet første gang, skal du angive drevbogstav ved at dobbeltklikke på det ønskede drev. Du skal huske at starte servicen og lave den ønskede opsætning. Du får adgang til opsætningen via "F7".

Nu har du adgang til alle dine Linux-filer, som ligger på en anden harddisk-partition eller anden harddisk.

Tags: tilgå Linux fra Windows.