DUD (DARP - Ultra - Dynamic)

Submitted by nowak on Tue, 05/09/2017 - 14:38
Forums

Tjaeh. Jeg er begyndt at tegne en Dial A Ride Problem (DARP) model, der skal programmers i Java og vil være mit første seriøse objekt orienterede program (OOP).

Målet er at små, mellemstore og store virksomheder kan have adgang til et universelt planlægningsværktøj.

Planen er endvidere, at softwaren skal være fri som i gratis øl  :-P

Overordnede komponenter i programmet:

  • Dynamisk antal knudepunkter.
  • Dynamisk antal depoter.
  • Dynamisk antal køretøjer.
  • Dynamiske kapaciteter.
  • Dynamisk import af afstandsmatricer.
  • Plugin funktion, så forkskellige heuristikker og algoritmer kan implementeres: real time algoritmer, tabu søgning, genetiske algoritmer, simulated annealing, hybride heuristikker og andet gøgl jeg mangler at nævne.

Jep. Jeg er gået i gang med at se lidt på, hvordan jeg kan få Eclipse og SVN (Subclipse) til at spille sammen. Det er en fed idé at have noget ordentligt versionsstyring inden det hele bliver en stor kagemand. Jeg går i gang med at dokumentere hvordan afstandsmatriceformatet kommer til at se ud, og en afstandsmatricegenerator vil følge med, som kan bruges til test.

I øjeblikket sidder jeg fast med fejlmeddelelsen: "unable to load default svn client" når jeg prøver at oprette et repository. En googling af førnævnte streng resulterer i, at jeg finder følgende svn tråd, der beskriver at problemet kan løses ved installation af javahl library. I K(ubuntu) kan det gøres via

sudo aptitude install libsvn-java