Submitted by nowak on Tue, 05/09/2017 - 14:27
Forums

Nyt, prøv humus-regne-maskinen, et interaktivt online regneark.
Denne opskrift på Humus er ren sejhed!

Note 2013-07-30: efter opstarten af HelePlanter.dk bruger jeg ikke olie i min humus. Årsagen er, at der er tilstrækkelige mængder fedt i de madvarer vi ellers spiser. En Humus uden olie er også meget lækker og let, kan også piftes op med lækre krydderurter som citrontimian.

Ingredienser:
Tørrede kikærter: 400 gram
Hvidløg   4 fede
Olivenolie   3,5 dl
Citronsaft   2 citroner
Spidskommen 1,5   tsk stødt
Salt + peber      

Læg de tørre kikærter i blød i mindst 10 timer, skyl dem derefter grundigt og sorter dårlige kikærter fra. Kog dem i 40 minutter eller efter anvisningen på kikærteposen. Skyl med koldt vand.

Vælt det hele sammen og blænd eller miks det til humus!

Nyeste MOD: November 2012.

Kikærter tørre 212 gram = 2,5 dL (416 gram våde)

Kogetid 40-50 minutter, gem vandet fra kogningen og anvend den til blødgøring af humus-massen.

1 Citron

1-2 spsk Tahin

Væske 1,5 - 2 dL (kogevandet).

1-3 fed hvidløg

1 tsk salt (medmindre man er et saltmonster :-)

1/2 tsk spidskommen.

Nam nam, smager ligesom fyldet til russiske pirogger når det er varmt - mums.

God vind dér!

Title: Re: Humus
Post by: Marie on June 16. 2011, 19:49:26
Måske du skulle prøve, at tilføje citronskal til hele herligheden også - det plejer at være et hit :)
Title: Re: Humus
Post by: admin on June 17. 2011, 18:38:06
Godt tip!

Men det kræver økologiske citroner, og økologi er per definition ikke godt :) Især når vi lever i en super kommerciel og overbefolket verden ;)