Lav en hjemmeside på en weekend

Submitted by nowak on Thu, 05/11/2017 - 07:38
Forums
Post by: Nicolaj Thomasen on March 03. 2012, 12:39:21
For at lave en hjemmeside,  skal du først registrere et domæne. De danske domæner med endelsen DK, udbydes af DK Hostmaster (https://www.dk-hostmaster.dk), der er en nonprofit organisation ejet af DIFO (Dansk Internet Forum). Det er dog ikke muligt at bestille sit domæne direkte hos DK Hostmaster. Dette gøres i stedet via en af de mange registratorer, der er godkendt til at registrere de danske domænenavne.

Et DK domæne koster 45 kr. om året, der betales direkte til DK Hostmaster, som sender et girokort, når det er tid til at betale. Det første år betales dog til registratoren, i forbindelse med oprettelse af domænet og de fleste steder betaler man ligeledes et oprettelsesgebyr. Efter det første år, kan man vælge at betale for 5 år ad gangen, så betaler man kun 180 kr., og opnår altså en besparelse på 45 kr.
 

Hvad er et webhotel?

For at andre kan besøge din hjemmeside, skal du bruge et webhotel. Et webhotel er en del af en webserver, der er tændt og koblet til internettet 24 timer i døgnet, hvorfor der altid vil være adgang til din hjemmeside, når du lejer et webhotel. Webhoteller kan bestilles kan bestilles i forskellige størrelser, afhængigt af hvor mange besøgende du har til på din hjemmeside (trafik) og hvor meget indhold der er på din hjemmeside (tekst, billeder, video, etc.). Større hjemmesider med meget trafik, f.eks. MobilTjek.dk (http://www.mobiltjek.dk/), DR.dk (http://www.dr.dk/) og Amino.dk (http://www.amino.dk/) har deres helt egen server og i nogle tilfælde faktisk flere servere.

Du kan sagtens nøjes med et mindre webhotel til at starte med. De mindste webhoteller koster omkring 10 kr. om måneden hos de fleste udbydere og der er rigeligt med plads til de flestes behov. Skulle du på et tidspunkt få brug for mere plads, kan der altid opgraderes til et større webhotel, før der måske skal kigges på muligheden, for at få sin egen server.
 

Lav din hjemmeside med WordPress CMS

Jeg lovede dig i starten, at du kunne lave en hjemmeside på en weekend og det løfte har jeg selvfølgelig tænkt mig at holde. For lethedens skyld, bør du bestille dit domæne og webhotel samme sted. Stort set alle danske udbydere af webhoteller, er også godkendt af DK Hostmaster, til at registrere DK domæner, hvorfor begge dele kan bestilles samlet.

Vælg samtidig en udbyder, der tilbyder 1-click-installation af WordPress (http://wordpress.org/), der er et af verdens mest anvendte CMS systemer og er utrolig nemt at arbejde med. CMS står for Content Management System, hvilket frit oversat, betyder et system, hvor du kan redigere indholdet på din hjemmeside, uden selv at skulle programmere eller vide noget om de kodesprog, der normalt benyttes, for at lave en hjemmeside.
 

Vupti, din nye hjemmeside er online

Kender du ikke lige nogle udbydere af webhoteller, så kunne Unoeuro (http://www.unoeuro.com/) være et godt sted at starte, da de tilbyder både registrering af domæne, billigt webhotel og 1-click-installation af WordPress. Find det ønskede domænenavn, indtast dine personlige oplysninger og vælg det billigste webhotel. Når du har betalt ved kassen, så er du sådan set i gang.

Du modtager et bruger ID og et kodeord fra DK Hostmaster og her skal du huske at logge ind og bekræfte din registrering. Efterfølgende kan der gå op til et døgns tid, før DK Hostmaster domænet bliver koblet sammen med dit webhotel. Når det er på plads, logger du ind på dit webhotel og installerer WordPress med et enkelt klik, hvorefter din hjemmeside er online og du nu bare skal tilføje indhold på siden.

God fornøjelse!