Billedgalleri
Mit første forsøg på at svømme til Samsø var lørdag den 7 juli 2012. Det lykkes desværre ikke, da jeg mod forventning og prognose fik 1 knobs modstrøm 5,5 km fra Samsø efter 8-9 timers svømning og en tilbagelagt afstand i fugleflugtslinje på cirka 10 km. På det tidspunkt forventede jeg 0,5 knobs medstrøm - se også mit indlæg på dykkerforum.
Hvorfor gør vi det?
Der er sikkert mange gode søforklaringer på, hvorfor man udfordrer sig selv på den måde. En af de bedste forklaringer kan ses på nedenstående video. En meget godt foredrag om langdistancesvømning og tilværelsen.
Forsyninger
Allergipiller, vand, juice i små beholdere, grove boller, frugt, chokoladebarer.
Debriefing Samsøtur
Dykkerklubbens båd var tip top i orden. Det er en god ide at undersøge følgende dagen inden turen: Benzin i bådens tank (80 liter) og i reservedunken (25 liter), redningsveste til bådpersonalet, radio, det elektroniske spil til båden, motoren - husk handsker til bådpersonalet, så hænderne skånes når ankeret hives op.
DMI strømprognosen er ikke pålidelig. På dykkerforum er følgende strømprognoseværktøj fundet: http://ifm.frv.dk/
Overvej at svømme fra Mols i stedet fro Kysing (Syd for Århus). Ruten fra Mols kan være udfordrende på grund af hurtigfærgerne og der er ingen garanti for, at strømforholdene er bedre. Undgå bly, da det tynger på midten af kroppen, men er nødvendigt, hvis en 2x7mm våddragt anvendes. En tyndere dragt vil medføre mere varmetab, men bly kan muligvis undgås. En fordel ved tynd våddragt er, at den er kan strækkes nemmere og sår opstår sandsynligvis ikke, da den ikke gnaver nær så meget i huden.
I vandet
Det er nemt at blive søsyg, hvis man ikke sørger for at drikke og spise med jævne mellemrum. Smerte fra sår og ømme led gør kvalmen ikke mere tålelig.
Video
7. juli 2012, dagens begivenheder, båden lægges i vandet, udstyret tages på, der sejles fra Århus mod Kysing, og der hoppes i vandet:
8. juli 2012, videodebriefing dagen efter udfordringen:
Comments