En stor tak til min moder!
500g grise/stegeben (suppeben) koges 40 min med salt og krydderier i 1,5 l vand.
Suppen skummes.
2 gulerødder i skæres i skiver
1 porre skæres i stykker
3 mellemstore kartofler skæres i tern
Ingredienserne tilsættes og koges i 20 min.
400 g agurker (Polske sure) rives på råkostjern, overhældes med vand og koges for sig selv i 20 min.
Suppen og agurker blandes sammen. Tilsæt derefter følgende: 2 knuste fede hvidløg , 0,25 l madlavnings fløde, 2 teskeer sukker, salt, krydderi efter egen smag.
- Title: Re: Polsk agurkesuppe
Post by: admin on January 25. 2012, 19:34:22 - Så har vi lige version 2
På ægte dansk/polsk!
300g stegeben (fra en gris) føtex
300g salte og sure agurker (helst fra Polen), kan købes i nogle Super Best forretninger.
2 gulerødder
1 porrer
3 kartoffler i tern
eventualt
1 persillerod
1 stor fed hvidløg eller 2
1/4 l madlavnings fløde
1,5 l vand
salt, sukker
Stegeben koges i saltet vand. Når suppen koger skummes suppens overflade med en spsk.. Koges 20 min. Si suppen. Skrællede grøntsager tilsættes og suppen bringes i kog igen.
Koges 25 min.
Agurker skæres i tern eller rives på råkost jern ( de største huller).
Koges i en lille gryde i vand i lidt saltet vand i 30 min.
Suppen og kogte agurker blandes sammen. Tilsættes prasset hvidløg, sukker (ca. 2-3 tesk.) og fløde.
Smages til med salt (eller vegeta) og sukker
Det er godt, at bruge et kryderri som hedder VEGETA til suppen, kan købes i kina buttiker (din moster har den).
Den runder suppen, giver bedre smag.
Suppen kan spises med krutoner.
Velbekomme!
Comments