Super brød

By nowak, 29 April, 2023

Et rigtigt nice brød: http://www.restaurantpaustian.dk/dk/opskrift/

Opskriften er vist fjernet fra hjemmesiden.
Herunder er det citeret:
 

Quote

Et himmelsk brød, der bestemt ikke giver sure miner. Sådan er dette surdejsbrød, hvis hemmelighed vi gerne deler med dig. Derfor får du her opskriften på surdejen og derefter på brødet. God fornøjelse.
Surdej
150 g   Fuldkorns hvedemel
150 g   Rugmel
300 g   Hvedemel
10 dl. Vand

Alle ingredienser blandes og kommes i en beholder med låg, nu skal dejen stå på køkkenbordet i to dage ved stuetemperatur. Når vandet skiller fra melet, skal man blot ryste eller piske indtil dejen er samlet igen, det gøres så ofte som muligt.
Surdejsbrød
120 g       Surdej
250 g   Hvedemel
50 g   Fuldkorns hvedemel
1,5 dl   Vand (35 celsius)
5 g   Gær
5 g   Salt

Alle ingredienser blandes og dejen æltes indtil at den er fuldstændig spændt op og dejen slipper skålen.

Dejen opbevares i en olierede skål i ca. 1 døgn ved 5 grader (køleskabet) hvorefter man stiller dejen ud ved stuetemperatur i ca. 3 timer.

Dejen vendes forsigtigt ud af den olierede skål, ud på et melet bordplade, hvor man folder/overlapper dejen en enkelt gang.

Derefter kommes dejen forsigtigt over på en smurt bageplade og kommes ind i en forvarmet ovn ved 250 celsius og bages i ca. 25 min eller indtil at brødet er færdigt.

Jeg håber virkelig at du/I vil få lige så meget succes med dette brød som jeg har haft og har.

Tags

Comments